4 Şubat 2020 Salı

Göz Kapağı Ameliyatları


Göz Kapağı Ameliyatları


Göz kapağına yönelik günümüzde pek çok farklı çeşitte ameliyat bulunmaktadır. Göz kapağı düşüklüğü, göz kapaklarında kırışıklık, renk solgunluğu, göz kapaklarını çekik hale getirme gibi operasyonların her biri göz kapağı ameliyatlarına dâhildir. Bu operasyonlar genelde ilerleyen yaş grubundan hastalarda tercih edilmektedir. Çünkü göz kapağında birtakım belirler ilerleyen yaş dönemlerinde ortaya çıkmaktadır.

Göz kapağı operasyonu geçirmeden önce hastalar birtakım belirtiler ile karşı karşıya gelmektedir. Göz kapaklarında kırışıklık meydana gelmesi, göz çevresinde renk sararması, göz kapaklarının yarı kapalı görünmesi ve yüz bölgesinde yorgunluk, çökme meydana gelmesi göz kapağı ameliyatların yaygın hale getiren belirtiler arasındadır. Bu belirtiler genç yaşlarda pek görülmemektedir ancak yaş ilerledikçe belirtiler kendini gösterir.

Göz Kapağı Ameliyatları Nasıl Yapılır?


Göz kapağı ameliyatları lokal anestezi eşliğinde yapılır. Kişiye lokal anestezi kremi sürülür ve hasta hiçbir şey hissetmemektedir. Ameliyatlar yarım saat ile 2 saat arasında farklılık gösterir. Genel olarak göz kapaklarında ki fazlalık yağlar alınarak bu operasyonlar gerçekleştirilir. Göz kapağı ameliyatları risk içermemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder